• Τηλ. επικοινωνίας :
 • +30-2743091490 - +30-2743091470
  6984 117000 – 6974 660250
  Fax: +30-2743091410 - email: iliovasillema@gmail.com
  Τρίκαλα Κορινθίας

Δραστηριότητες

Αθλητικό Κέντρο Ζήρειας

Το Αθλητικό Κέντρο βρίσκεται στο ΒΑ άκρο του οροπέδιου της Κυλλήνης (Ζήρειας) από τα μεγαλύτερα της Ελλάδος. Ο επισκέπτης μπορεί να θαυμάσει την μικρή Ζήρεια με τις απόκρημνες πλαγιές, την ψηλή κορυφή (2,376 μ.), την κατάφυτη χαράδρα της  Φλαμπουρίτσας καθώς και όλο το οικοσύστημα λόγω της σπανιότητας και ποικιλίας της χλωρίδας του έχει ανακηρυχθεί προστατευόμενη περιοχή. Οι δραστηριότητες του Αθλητικού Κέντρου κατά τους χειμερινούς μήνες είναι οι εξής:

 • Πίστα αρχαρίων σκι με εκπαιδευτή (baby lift)
 • Πίστα για προχωρημένους με συρόμενο αναβατήρα πιατάκι 700 μ.
 • Παιχνίδι με έλκηθρα για μικρούς
 • Ενοικίαση σε μηχανάκια χιονιού (snowmobile)
 • Σκι αντοχής με μεγάλη ποικιλία διαδρομών
 • Τέλος στη μικρή καφετέρια μπορείτε να ξεκουραστείτε απολαμβάνοντας ένα ζεστό ρόφημα.

Περισσότερα για τη Ζήρεια: www.orosziria.gr

Διαδρομές πεζοπορίας, με συμβατικό αυτοκίνητο και τζιπ

Υπάρχουν 3 είδη διαδρομών που μπορείτε να πραγματοποιήσετε στην ορεινή Κορινθία, με χρήσιμες πληροφορίες για να τις απολαύσετε. Οι διαδρομές είναι ενδεικτικές και όχι οι μόνες, καθώς το δίκτυο είναι αρκετά μεγάλο.

Ορειβατικά & Περιπατητικά μονοπάτια στη Ζήρεια

Μπορείτε ν’ απολαύσετε όλο το τοπίο είτε με πεζοπορία στα οργανωμένα και σημαδεμένα μονοπάτια είτε με μοναδικές διαδρομές, μέσα από το δάσος, με συμβατικό αυτοκίνητο, τζιπ ή μηχανή. Στο βουνό υπάρχουν πολλοί δασικοί δρόμοι, που δίνουν τη δυνατότητα να γνωρίσετε και την πιο απόκρυφη γωνιά του, με εξέχουσα τη διαδρομή που διασχίζει το οροπέδιο και καταλήγει στη Γκούρα, μέσα από ένα πλούσιο ελατόδασος, όπου συναντάμε συχνά, ημιάγρια άλογα. Επίσης, σημαντικό ενδιαφέρον παρουσιάζει η ανάβαση από το χωριό Μεσσαίων Τρικάλων στις απόκρημνες κορυφές της Μικρής Ζήρειας, στα 2.127 μ. Τέλος, οι πλαγιές του βουνού πάνω από το μικρό καταφύγιο και μέχρι την κορυφή του, προσφέρονται για ορειβασία, κάτι που εκμεταλλεύονται οι επισκέπτες-ορειβάτες, για ν’ απολαύσουν το χιόνι του χειμώνα

Διαδρομές Πεζοπορίας:

Οι φυσιολάτρες και οι ορειβάτες έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν πολλές διαδρομές πεζοπορίας στην ορεινή Κορινθία. Μπορούν να κατακτήσουν τις κορυφές της Ζήρειας, να μαγευτούν από την κοιλάδα της Φλαμπουρίτσας, να συναντήσουν σπάνια είδη του ζωικού βασιλείου, να περπατήσουν δίπλα σε σπάνια ορεινή βλάστηση και άφθονα νερά.Οι φιλόξενοι κάτοικοι της Ζήρειας ευχαρίστως θα σας δώσουν εξηγήσεις για αυτές τις διαδρομές και θα σας προφυλάξουν από κινδύνους.

Διαδρομές με τζιπ

Για τις εκτός δρόμου διαδρομές την περίοδο του χειμώνα συμβουλευτείτε τους κατοίκους των περιοχών, καθώς κάποιοι χωμάτινοι δρόμοι ίσως να είναι δύσβατοι και να δημιουργήσουν προβλήματα.

Το οδικό δίκτυο

Το ασφάλτινο οδικό δίκτυο της περιοχής τόσο το καλοκαίρι όσο και τον χειμώνα είναι σε καλή κατάσταση αλλά όταν υπάρχει χιόνι η πάγος στο κύριο οδικό δίκτυο, τα εκχιονιστικά αποκαθιστούν άμεσα την κυκλοφορία

Περισσότερα για τα Τρίκαλα Κορινθίας: www.trikala-korinthias.gr

Comments are closed.